office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | Izazovni raspust
16140
page-template-default,page,page-id-16140,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Zanimljiv, kreativan i besplatan program za đake IV i V razreda!

IZAZOVni raspust, koji se po prvi put dešava u Beogradu, čine zabavne radionice u okviru kojih će deca izabrati šta žele da promene u lokalnoj zajednici i realizovati svoje ideje.

Mesto održavanja:
UK Stari grad – Parobrod, Kapetan Mišina 6a

Vreme održavanja:
Deset radnih dana od 03-14-februara, od 10-13h

VAŽNO: S obzirom da je u pitanju celoviti edukativni program od deset dana, važno je da je dete prisutno na minimum osam od deset dana  trajanja programa.

Prijave traju do popunjenja slobodnih mesta.

Radionice organizuje Vega omladinski centrar/Design for Change Srbija u saradnji sa opštinom i kancelarijom za mlade Stari grad

Radionice “IZAZOVni raspust”  pozivaju decu da kroz četiri koraka – OSETI, ZAMISLI, URADI, PODELI – prepoznaju koji su to problemi, osmisle kreativne načine za njihovo rešavanje, isprobaju svoja rešenja i podele rezultate svog rada sa čitavim svetom. Metodologija je bazirana na “design thinking”-u, pristupu koji pruža mogućnost za  inovativna rešenja, sa fokusom na razvoju empatije. Kroz zabavne aktivnosti projekat razvija veštine za 21. vek kod dece (empatija, liderstvo, timski rad, komunikacija, rešavanje problema, preduzetništvo, kritičko mišljenje, medijska pismenost).

Radionice drže apsolventi Učiteljskog, Filozofskog i Filološkog fakulteta, obučeni za Design for change metodologiju rada.