office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | Eduheroji
15440
page-template-default,page,page-id-15440,page-child,parent-pageid-15408,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

EDUHEROJI

IMG_20180715_141541

Design for Change doživljavam kao pokret koji pripada onima koji imaju najviše prava i moći da menjaju svet – deci. Uloga odraslih u tom procesu je dobro prepoznata - oni treba da usmere i obuče generacije koje će kreirati i voditi svet budućnosti. Svoju ulogu u projektu Design for Change sam videla kao poziciju putokaza koji će odvesti prirodnu dečju radoznalost mojih učenika u pravcu istraživačke zapitanosti nad problemima okoline, kao i poluge koja će podržati njihova stremljenja ka cilju i podupirati slabe tačke i poljuljnost uverenja pod pritiskom izazova.

Tatjana Ilić

Biljana

Privilegija je biti član DFC porodice pre svega jer je to edukativni program usmeren ka deci i njihovom razvoju znanja i veština potrebnih u XXI veku. Najveća vrednost ovog programa je što podstiče svako dete da razvije svoj potencijal i kaže Ja mogu. Moji učenici su postali pokretači promena u svojoj lokalnoj zajednici, postali su njeni SUPERHEROJI, a superheroji nisu samo u bajkama, nego u svakom detetu koje kaže Ja mogu sve!

Biljana Popović

SofijaMadzgalj(1)

DFC program pruža sjajne mogućnosti za realizaciju dečijih ideja i sticanje novog iskustva!

Sofija Madžgalj

aleksandra Arsic

Najveća vrednost DFC- a je što učenici aktivno učestvuju u procesu identifikovanih potreba i problema i istražuju potencijalna rešenja. To im omogućava da preuzmu odgovornost za sopstvenu budućnost društva u kome žive, ali isto tako im, istovremeno, pomaže da steknu autonomiju i pruža priliku da steknu brojne veštine i znanja. Kroz razne aktivnosti podižu svest dece i odraslih, izazivaju publicitet i utiču na društvene promene.

Aleksandra Arsić

NATASHA TOMIC

Profesorka srpskog jezika i književnosti u OŠ Jovan Cvijić, Zminjak.

Na početku svog predavačkog poziva uočila sam važnu činjenicu – deca su veliki učesnici i u skladu s tim saznanjem, modelovala sam svoj pristup prema njima i sa njima. U obrazovanju mi je cilj da osposobim učenika da samostalno donosi zaključke, zauzima stavove, donosi odluke i da ih u skladu s njima primeni u životu.

Nataša Tomić

Tatjana Alimpic

Profesorka matematike i informatike u OŠ Jovan Cvijić, Zminjak.

Obrazovanje za mene znači da naučim decu da razumeju svet oko sebe, ali i da što bolje upoznaju sebe i svoje potrebe. Ohrabrujem ih u njihovim snovima, dajući im male instrukcije kako da uspeju. Prvo i osnovno, da veruju u sebe i svoje sposobnosti. I naravno, mislim da je za početak svake saradnje, između deteta i nastavnika, najbitnije da se stvori prijatna atmosfera u kojoj će svako želeti da uči i da bude deo priče.

Tatjana Alimpić

team-placeholder

Učiteljica u OŠ Svetozar Marković u Beogradu. Majka trojice dečaka, entuzijasta, zaljubljenica u život, decu, ljude, školu i učenje. Obrazovanje je za mene konstruktivno i stvaralačko rešavanje zadataka i problema. Design for Change podstiče celoživotno učenje, razvija timski duh, jača solidarnost i empatiju, širi entuzijazam. Deca ne vole dosadu već podsticajno i zanimljivo učenje i zato želim da što više dece upozna ovaj dragoceni program.

Svetlana Babić