office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | Eduheroji
15440
page-template-default,page,page-id-15440,page-child,parent-pageid-15408,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

EDUHEROJI

team-placeholder

Učiteljica u OŠ Svetozar Marković u Beogradu. Majka trojice dečaka, entuzijasta, zaljubljenica u život, decu, ljude, školu i učenje. Obrazovanje je za mene konstruktivno i stvaralačko rešavanje zadataka i problema. Design for Change podstiče celoživotno učenje, razvija timski duh, jača solidarnost i empatiju, širi entuzijazam. Deca ne vole dosadu već podsticajno i zanimljivo učenje i zato želim da što više dece upozna ovaj dragoceni program.

Svetlana Babić

team-placeholder

Profesorka srpskog jezika i književnosti u OŠ Jovan Cvijić, Zminjak.

Na početku svog predavačkog poziva uočila sam važnu činjenicu – deca su veliki učesnici i u skladu s tim saznanjem, modelovala sam svoj pristup prema njima i sa njima. U obrazovanju mi je cilj da osposobim učenika da samostalno donosi zaključke, zauzima stavove, donosi odluke i da ih u skladu s njima primeni u životu.

Nataša Tomić

team-placeholder

Profesorka matematike i informatike u OŠ Jovan Cvijić, Zminjak.

Obrazovanje za mene znači da naučim decu da razumeju svet oko sebe, ali i da što bolje upoznaju sebe i svoje potrebe. Ohrabrujem ih u njihovim snovima, dajući im male instrukcije kako da uspeju. Prvo i osnovno, da veruju u sebe i svoje sposobnosti. I naravno, mislim da je za početak svake saradnje, između deteta i nastavnika, najbitnije da se stvori prijatna atmosfera u kojoj će svako želeti da uči i da bude deo priče.

Tatjana Alimpić

team-placeholder

Privilegija je biti član DFC porodice pre svega jer je to edukativni program usmeren ka deci i njihovom razvoju znanja i veština potrebnih u XXI veku. Radeći na projektu učenici kroz četiri koraka - Oseti, Zamisli, Uradi, Podeli - prepoznaju problem u lokalnoj zajednici koji je njima važan, osmisišljavaju kreativne načine za njegovo rešavanje (najadekvatniji način po njih i okolinu), isprobavaju svoja rešenja i dele rezultate svog rada sa čitavim svetom šaljući snažnu poruku „Ja sam to uradio … možeš i ti!“.
Najveća vrednost ovog programa je što podstiče svako dete da razvije svoj potencijal i kaže Ja mogu. Moji učenici su postali pokretači promena u svojoj lokalnoj zajednici, postali su njeni SUPERHEROJI, a superheroji nisu samo u bajkama, nego u svakom detetu koje kaže Ja mogu sve!

Biljana Popović