office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | Letnji izazovni raspust
16377
page-template-default,page,page-id-16377,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Design for Change Srbija organizuje BESPLATNE letnje radionice za decu

uzrasta od 8 do 12 godina u toku avgusta!

Kroz druženje, igru i kreativne aktivnosti zajedno ćemo se priključiti globalnom izazovu pod nazivom Corona’tion Challenge koju sprovode Design for Change organizacije širom sveta, a koji za cilj ima kreiranje modela, nacrta ili dizajna za unapređenje parkova, kantina i sredstava transporta usled novonastale potrebe za poštovanjem mera fizičke distance.

Ovo je prilika za implementaciju dečijih inovativnih rešenja u vremenu kada fizička distanca može da spase živote!

 

Radionice će se održati u dva termina:
3.8. – 15.8. (prijave do 29.7.)
17.8. – 28.8. (prijave do 14.7.)

 

Design for Change program daje deci mogućnost da iskažu svoje ideje za bolji svet i da ih ostvare – DANAS! Mi to radimo tako što decu upoznamo sa Design Thinking metodologijom i tako im dajemo mogućnost da u svom okruženju odmah primene ono što su naučili. DT metodologija razvija veštine 21. veka kao što su empatija, kritičko mišljenje, rad u timu, liderstvo, i mnoge druge. Najvažnije, kod dece razvija JA MOGU stav – koji ih oprema veštinama i ohrabruje da u budućnosti realizuju svoje ideje i na konstruktivan način utiču na promene u svojoj okolini.

Kao i sve naše radionice, i ovu će voditi mentorke obučene za Design For Change metodologiju, diplomirane pedagoškinje i profesorke stranih jezika.
Deca će imati priliku da rade po Design for Change metodologiji krećući se kroz četiri faze, odnosno koraka rada:

OSETI, ZAMISLI, URADI i PODELI.

Sve radionice će biti interaktivne, a odvijaće se preko video poziva i aktivnosti napolju i u kući, samostalno ili u paru, u zavisnosti od mogućnosti i preferencija dece i roditelja. Radionice će biti raznovrsne i pogodne za razvijanje kreativnosti i ideja, kao i za poštovanje trenutnih mera u borbi protiv virusa korona.

ISKUSTVA DECE ŠIROM SVETA
ISKUSTVA DECE IZ SRBIJE

GDE I KADA: svaki dan na ZOOM platformi sa početkom od 11č.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl

dfcsrbija@gmail.com ili na telefon 0649753491.