office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | ŠKOLSKI IZAZOV
15710
page-template-default,page,page-id-15710,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

JA MOGU školski izazov

JA MOGU školski izazov poziva učitelje, nastavnike i edukatore da se uključe u edukativni program Design for Change (DFC), kako bi mentorisali svoje učenike u izradi DFC projekata koje bi do 10. juna 2020 podelili sa celim svetom preko globalne DFC platforme www.dfcworld.com.

DFC program može lako da se primeni i da transformiše svaku učionicu u inovativno okruženje gde je „učenik u fokusu”. Kako je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uvelo projektnu nastavu u koncept tematskog planiranja, verujemo da bi Vam bilo dodatno interesantno da se upoznate sa DFC programom.

Ovo je VAŠA prilika da pokažete svoj izuzetan rad i NAŠA prilika da pokažemo svetu da SVAKO dete MOŽE da promeni svet!

Svi radovi se predstavljaju na godišnjem događaju koji se održava na jesen svake godine u Beogradu.

Jedan tim (2 učenika i njihov nastavnik) je izabran za ambasadora Srbije i učestvuje na globalnoj proslavi koja se svake godine održava u drugoj zemlji. Po povratku sa globalne proslave ambasador je zaduzen da promovise DFC program.

Be The Change (Budi deo promene)

BTC tj. BE THE CHANGE konferencija izabranom timu pruža priliku da sa svojom pričom o promeni  predstavlja ne samo sebe i svoju školu, već celu Srbiju! Minimum jedan tim učenika iz svake zemlje prisustvuje svetskoj BTC konferenciji koja se svake godine održava u drugoj državi.

PLATFORMA ZA VAŠE IDEJE, ISKUSTVO KAO NI JEDNO DRUGO

BTC proslava je neprocenjivo iskustvo u učenju, koje daje izabranom timu mladih superheroja platformu da se izraze i prikažu svoje talente i ideje,kao i da daju na značaju svojim školama i porodicama. Događaj ceni mlade pokretače promena i odaje im priznanje za svoju hrabrost i odlučnost da promene svet oko sebe.

Proslava spaja mlade pokretače promena širom sveta, pružajući im priliku, ne samo da podele svoje priče nego i da nauče jedni od drugih. Atmosfera na ovim proslavama proizvodi pozitivnu energiju i motiviše svakog učesnika, razvijajući svest o tome da naša deca zaista mogu da utiču na promene u svetu.

Na proslavi koja se održala 2018. godine u Tajvanu učestvovale su kao ambasadorke DFC Srbija nastavnica Tatjana Ilić i učenice 5. razreda O.Š. Vasa Pelagić Mina Marković i Marta Jovanović sa projektom pod nazivom: “Gde nestaju lepe reči”.

Proslava 2019. biće održana u Rimu.