office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | Školski izazov
15710
page-template-default,page,page-id-15710,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

JA MOGU školski izavov

Design for Change Serbia implementaciju ovog inovativnog edukativnog programa obavlja uz pomoć nastavnika koji su obučeni kroz seminare koje organizujemo u okviru „JA MOGU laba za edukatore“ i mentorsku podršku u radu od DFC lokalnog i globalnog tima.

Nakon pohađanja seminara koji je trenutno koncipiran tako da nosi bodove za stručno usavršavanje nastavnika unutar institucije, nastavnici u svojim školama organizuju rad na DFC projektima tokom jedne školske godine. Tokom edukativnog procesa u trajanju od minimum 30 školskih časova, timovi učenika rade na školskim projektima kroz koje realizuju svoja inovativna rešenja za izazove s kojima se svakodnevno suočavaju. Gotove projekte učenika, u video ili foto formi, nastavnik prijavljuje na nacionalnu godišnju manifestaciju „Školski izazov“.

„Školski izazov“ je godišnja manifestacija koja okuplja sve škole, nastavnike i učenike koji su učestvovali tokom godine u izradi DFC projekata. Žiri, koji čine stručnjaci iz različitih oblasti, bira jednu DFC priču koja će predstavljati Srbiju na globalnoj manifestaciji “Be The Change”. Pored toga, nastavnik i minimum dva učenika, čija je priča izabrana, dobijaju mogućnost da učestvuju na konferenciji koja se svake godine održava u drugoj zemlji.

Be The Change (Budi deo promene)

BTC tj. BE THE CHANGE konferencija izabranom timu pruža priliku da sa svojom pričom o promeni  predstavlja ne samo sebe i svoju školu, već celu Srbiju! Minimum jedan tim učenika iz svake zemlje prisustvuje svetskoj BTC konferenciji koja se svake godine održava u drugoj državi.

PLATFORMA ZA VAŠE IDEJE, ISKUSTVO KAO NI JEDNO DRUGO

BTC proslava je neprocenjivo iskustvo u učenju, koje daje izabranom timu mladih superheroja platformu da se izraze i prikažu svoje talente i ideje,kao i da daju na značaju svojim školama i porodicama. Događaj ceni mlade pokretače promena i odaje im priznanje za svoju hrabrost i odlučnost da promene svet oko sebe.

Proslava spaja mlade pokretače promena širom sveta, pružajući im priliku, ne samo da podele svoje priče nego i da nauče jedni od drugih. Atmosfera na ovim proslavama proizvodi pozitivnu energiju i motiviše svakog učesnika, razvijajući svest o tome da naša deca zaista mogu da utiču na promene u svetu.

Proslava 2018. godine održaće se u Tajvanu.