office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
ECO Challenge - Finalni događaj - Design For Change
16842
post-template-default,single,single-post,postid-16842,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ECO Challenge – Finalni događaj

ECO Challenge – Finalni događaj

U subotu, 26. marta 2022., smo održali FINALNI DOGAĐAJ za ECO Challenge! Đaci iz 6 srednjih škola širom Srbije prezentovali su svoje ekološke projekte na kojima su radili od septembra. Prošli su sve korake DFC procesa: OSETI , ZAMISLI , URADI i u subotu su PODELILI  svoja saznanja sa svojim vršnjacima.
Na događaju su bile i tri aktivistkinje koje su im dale povratnu informaciju o projektu kao i dalje predloge za unapređenje njihove ideje! Veliko hvala Katarini Đukić, Aleksandri Gajović i Ružica Janjić.
Svakim projektom uvideli smo koliko mladi mogu da utiču na njihovu sredinu kada im se da prilika da iskažu svoje ideje i da preuzmu inicijativu i “JA MOGU” stav!
Posle prezentovanja, svi učesnici su učestvovali u zanimljivim aktivnostima i radionicama putem kojih su se bolje upoznali i motivisali za nastavak rada!
Projekat ECO Challenge podržava European Youth Foundation, a podrazumeva rad sa mladima (putem onlajn platforme posebno kreirane za ovaj projekat) koji žele da aktivno učestvuju u životu svoje zajednice i okruženja tako što će se baviti ekološkim pitanjima koje doživljavaju kao značajne i koje žele da reše i unaprede.
Metodologija koju koristimo u radu je Design For Change (razvijena na osnovu design thinking metode) i podrazumeva dostizanje izuzetno visokog nivoa aktivnog učešća dece i mladih u životu zajednice u kojoj žive – ili šire – uz stalnu saradnju sa odraslima.
 
Još uvek nema komentara

Komentari nisu mogući.