office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Empowering Youth Through Design Thinking
18737
post-template-default,single,single-post,postid-18737,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Poziv za učešće na projektu “Empowering youth through Design Thinking”

empowering youth through design thinking

Poziv za učešće na projektu “Empowering youth through Design Thinking”

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da se pridružite projektu „Empowering youth through Design Thinking“, koji je podržan od strane Erasmus+ programa, a sprovode Ministarstvo Gozo sa Malte, World Net iz Italije i Vega omladinski centar iz Srbije.
Projekat će trajati do avgusta 2024. godine i ima za cilj da osnaži nastavnike/ce da koriste Design for Change metodologiju u nastavi.

Tražimo 8 motivisanih nastavnika/ca koji rade sa učenicima od 13 do 18 godina. Odabrani kandidati dobiće:

  1. detaljan priručnik za rad sa učenicima.
  2. obuku za korišćenje DFC metodologije za projektnu nastavu, koja će se održati od 29.04.23. do 07.05.23. (7 dana obuke plus dani putovanja) u Pinjoli, Italija.Sve troškove (put, smeštaj, hranu i troškove obuke) snosi organizator.
  3. mentorska podrška za rad sa decom u školskoj 2023/24.
  4. mogućnost učešća u studijskoj poseti Beogradu, koja će se održati početkom oktobra (biće izabrana 3 učesnika).
  5. svi nastavnici zajedno sa grupom učenika predstaviće svoje projekte na događaju u Beogradu u junu 2024.
  6. dva nastavnika će biti izabrana da učestvuju na evaluacionom sastanku (u trajanju od dva dana) koji će se održati na Malti u julu 2024.

Od izabranih nastavnika se očekuje da:

  1. dobro govore i razumeju engleski
  2. aktivno učestvuju u obuci u Italiji 
  3. u narednoj školskoj godini sa učenicima rade minimalno 30 časova na DFC projektu koji će predstaviti na manifestaciji u junu 2024. DFC metodologija je lako prilagodljiva na časovima Građanskog vaspitanja i odeljenske zajednice, radu Učeničkog parlamenta i drugih sekcija, kao i u skladu sa drugim predmetima  koje mogu u sklopu projektne nastave da rešavaju realne probleme. 
  4. aktivno i redovno izveštavaju mentora o svom radu na projektu

Ukoliko vam ovaj projekat zvuči zanimljivo, prijavite se do 23.03.23 na sledećem linku Konkurs za nastavnike/ce – Empowering Youth Through Design Thinking.

Detalje oko programa i puta u Italiju možete pogledati na linku: Empowering Youth Through Desing Thinking – Training Course

Još uvek nema komentara

Komentari nisu mogući.