office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | Poziv za mlade za Erasmus+ projekat “Education is OURS!”
18802
post-template-default,single,single-post,postid-18802,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Poziv za mlade za Erasmus+ projekat “Education is OURS!”

Poziv za mlade za Erasmus+ projekat “Education is OURS!”

  • Imaš 20 do 30 godina i studiraš ili si završio/la fakultet i planiraš karijeru u formalnom obrazovanju, u Srbiji, ili si već zaposlen/a u školi?
  • Imaš želju da svojim budućim đacima ponudiš obrazovni pristup koji odgovara 21. veku, ali se ne osećaš dovoljno spremnim/om i pored fakulteta?
  • Zainteresovan/a si da se pripremiš za svoj budući posao tako što ćeš unaprediti svoje veštine da postaneš edukator/ka 21. vek?
  • Spreman/na si da motivišeš i oformiš grupu mladih učenika u školi, sa kojom ćeš  testirati i praktikovati Design for Change metodologiju?

Pozitivni odgovori te čine idealnim učesnikom/com u projektu Education is OURS! tokom kojeg ćeš imati priliku da:

  1. Razvijaš veštine 21. veka (kreativnost, komunikacija, rešavanje problema, empatija, itd.) koje su potrebne edukatorima koji vide njihovu ulogu kao fasilitatora procesa učenja (nisu samo jednosmerni prenosioci znanja);
  2. Stičeš znanje i praksu nagrađivane obrazovne metodologije Design for Change (www.dfcsrbija.org) kroz zanimljive i interaktivne radionice.
  3. Dobijaš sertifikat da možeš da vodiš DFC radionice sa decom;
  4. Radiš u timu mladih istomišljenika koji žele da promene obrazovanje pristupom usmerenim na učenike i na taj način postaješ deo globalnog pokreta Design for Change (www.dfcworld.org).
  5.  Mogućnost da testiraš svoje znanje i DFC metodologiju u rešavanju gorućih problema mladih u školama, tako što ćeš raditi sa učenicima u školi po izboru.

Obuka će se održati u Beogradu u dva modula.

Prvi modul  od 08. do 12. decembra 2023.

Drugi modul od 15. februara u 10h do 18. februara 2024 u 20h.

Implementacija u školama biće od završetka obuke do kraja školske godine.

Svi troškovi (obuke, smeštaja, ishrane, putovanja) će biti pokriveni od strane Erasmus+ programa.

Projekat sprovode partnerske organizacije VEGA Omladinski Centar, Udruženje Studenata Pedagogije FREIRE i Produkcija ALUMNIJA Filološkog Fakulteta.

Prijava se vrši popunjavanjem formulara koji se nalazi na LINKU. Formular je potrebno ispuniti najkasnije do 01.12.23.

Za dodatne informacije kontakirajte nas na mejl: dfcsrbija@gmail.com.

Još uvek nema komentara

Komentari nisu mogući.