office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | JA MOGU škole
16292
page-template-default,page,page-id-16292,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Zašto postati JA MOGU škola?

 

Design for Change metodologija se zasniva na savremenim pristupima obrazovanju, a pre svega na principu participacije dece u svom i društvenom životu zajednice u kojoj žive, ali i šire od toga. Mi verujemo da svako dete MOŽE da bude pokretač promena i da upravo od odraslih zavisi koliko će deca biti u mogućnosti da taj svoj potencijal iskoriste.

Ova metodologija ide van okvira klasične projektne nastave, a rezultate njene primene (kao što su bolja postignuća učenika, razvijanje empatije, veština rešavanja problema, saradnja među učenicima, povećanje motivacije za učenje i slično) možemo videti u istraživanjima iz Francuske i Amerike. Design for Change se može koristiti u osnovnim i srednjim školama.

Iz iskustva naših saradnika iz raznih krajeva sveta znamo da je naša metodologija mnogo uspešnija kada se cela škola uključi u takav pristup radu. DFC pre svega ima tendenciju da promeni atmosferu u školi nabolje upravo zato što se pomoću nje gradi i gaji duh zajedništva, empatije, poštovanja i međusobnog podržavanja kako u odeljenjima, tako i među edukatorima. Takođe, škole koje su bile najuspešnije u primeni DFC metodologije imale su jaku podršku menadžmenta škole koji je bio zainteresovan da je primeni ne samo u pojedinim odeljenjima ili tokom određenih projekata, već i u čitavoj školi.

Efekti rada sa DFC metodologijom jesu upravo osnaživanje nastavnika i nastavnica, učitelja i učiteljica, kao i dece sa kojima oni rade, promena celokupne kulture rada škole, ali i (što je za nas takođe veoma važno) inovativni pristup rešavanju raznovrsnih svakodnevnih problema koji svi pojedinci mogu da usvoje kao svojevrstan način razmišljanja.

Kako izgleda obuka?

 

Obuka se sastoji iz tri nivoa, a na poslednjem nivou se ostvaruju pomenuti efekti DFC metodologije, tako da škola koja prihvati DFC metodu kao oblik rada celog kolektiva zapravo postaje tzv. learning school koja ima želju i potrebu da se stalno usavršava i razvija.

 

Kako da postanete DFC škola?

 

Ako želite da krenete korak dalje od tradicionalnih oblika nastave i stalno usavršavate i poboljšavate svoj rad i rad i rezultate dece kojoj predajete, kontaktirajte nas na imejl dfcsrbija@gmail.com  ili pozovite telefonom na: +381644341065 ili +381655377087, a mi ćemo održati obuku u vašoj školi, obezbediti potreban materijal, ali i pružiti mentorstvo i podršku nakon obuke i u toku uzrade projekata.

 

Donesite promenu vašim đacima, jer smo sigurni da je snažno očekuju!