office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | ŠKOLSKI IZAZOV
15710
page-template-default,page,page-id-15710,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

JA MOGU školski izazov

JA MOGU školski izazov poziva učitelje, učiteljice, nastavnike, nastavnice, edukatore i edukatorke da se uključe u edukativni program Design for Change (DFC), kako bi mentorisali svoje učenike u izradi DFC projekata koje bi do 1. novembra 2020. podelili sa celim svetom preko globalne DFC platforme.

DFC program može lako da se primeni i da transformiše svaku učionicu u inovativno okruženje gde je učenik u fokusu nastave. Kako je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uvelo je projektnu nastavu u koncept tematskog planiranja, pa zato verujemo da bi Vam bilo dodatno interesantno da se upoznate sa DFC programom.

Ovo je VAŠA prilika da pokažete svoj izuzetan rad i NAŠA prilika da pokažemo svima da SVAKO dete MOŽE da promeni svet!

Svi radovi se predstavljaju na godišnjem događaju koji se održava na jesen svake godine u Beogradu.

Jedan tim (2 učenika i njihov nastavnik/ca) će biti izabran za ambasadora Srbije i učestvovaće na globalnoj proslavi koja se svake godine održava u drugoj zemlji. Po povratku sa globalne proslave ambasador je zadužen za promovisanje DFC programa.

Be The Change – Budi deo promene

BTC tj. BE THE CHANGE konferencija izabranom timu pruža priliku da sa svojom pričom o promeni  predstavlja ne samo sebe i svoju školu, već celu Srbiju! Minimum jedan tim učenika iz svake zemlje prisustvuje svetskoj BTC konferenciji koja se svake godine održava u drugoj državi.

Platforma za vaše ideje i iskustvo kao nijedno drugo!

 

BTC proslava je neprocenjivo iskustvo u učenju koje daje izabranom timu mladih superheroja platformu da se izraze i prikažu svoje talente i ideje, kao i da daju na značaju svojim školama i porodicama. Događaj ceni mlade pokretače promena i odaje im priznanje za njihovu hrabrost i odlučnost da promene svet oko sebe.

Proslava spaja mlade pokretače promena širom sveta pružajući im priliku ne samo da podele svoje priče, nego i da nauče jedni od drugih. Atmosfera na ovim proslavama proizvodi pozitivnu energiju i motiviše svakog učesnika razvijajući svest o tome da naša deca zaista mogu da utiču na promene u svetu.

Na proslavi koja se održala 2018. godine na Tajvanu kao ambasadorke DFC Srbija su učestvovale nastavnica Tatjana Ilić i učenice 5. razreda O.Š. “Vasa Pelagić” Mina Marković i Marta Jovanović sa projektom pod nazivom: “Gde nestaju lepe reči”.

Proslava 2019. održana je u Rimu o čemu možete pročitati na sledećem linku.