office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Radionice za odrasle - Design For Change
16322
page-template-default,page,page-id-16322,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

AKREDITOVANE JA MOGU OBUKA ZA EDUKATORE/KE

Design For Change metodologija je poznata po pristupu u kojem su učenici u centru procesa učenja, jer, dok nudi kontekst za rešavanje problema, upravo đacima ostavlja priliku da kreiraju sadržaj svog rada i učenja.

DFC obuke podrazumevaju korišćenje alata za neformalnu edukaciju, interaktivne aktivnosti uz aktivnosti refleksije koje se kriju iza osnovnih postulata DFC metodologije. To znači da ćete na nasim obukama imati priliku da oprobate model koji ćete koristiti u nastavi, a mi ćemo Vam pomoći da dođete do sopstvenih zaključaka putem reflektivnih aktivnosti u vezi sa pažljivo dizajniranim aktivnostima u kojima ćete učestvovati. Ovako ćete bti u mogućnosti da dostignete najviši nivo participacije Vaših đaka i izgraditi poverenje u Design For Change proces!

Obuke su interaktivnog tipa, stoga je potrebno da svi učesnici uspešno rade predviđene zadatke.

“Ja mogu Nivo 1”

Cilj programa jeste inspirisanje nastavnika i učitelja da koriste DFC metodologiju rešavanja problema u svom radu, kao i povećanje motivacije da isti modernizuju svoju ulogu i koriste oblik projektne nastave u svom svakodnevnom radu. Tokom programa biće predstavljeni osnovni pojmovi DFC metodologije i njenih bazičnih alata, postupno će se proći kroz četiri ključne faze – OSETI, ZAMISLI, URADI i PODELI. Cilj je podstaći učesnike da koriste DFC metodologiju u radu u cilju izgradnje saradničkog odnosa sa učenicima; ispirisati iste kroz primere dobre prakse kao i podstaći na (samo)refleksiju. Nije neophodno prethodno predznanje za učešće na obuci.

Obuka je akreditovana (ZUOV katalog br.458 – K2,K4,K5,K6,K23) i traje 3 nedelje, sveukupno 8 sati i 20 minuta.

Cena obuke iznosi 1000 dinara.

“Ja mogu Nivo 2”

Cilj programa jeste upoznavanje nastavnika i učitelja sa veštinama za sprovođenje projektne nastave korišćenjem takozvane Design Thinking metodologije u školama koja podstiče aktivizam i participaciju učenika, kao i osnaživanje učesnika da učine svoju ulogu modernijom i otvorenijom. Ideja je da se učesnici obuče DFC metodologijom i njenim alatima i da se podstaknu da koriste alate neformalne edukacije u učionici. Tokom programa, učesnici će imace priliku da se upoznaju detaljno sa brojnim alatima DFC metodologije i kroz iskustvo postupno prođu kroz četiri ključne faze – OSETI, ZAMISLI, URADI i PODELI. Polaznici moraju uspešno proći Nivo 1 ove obuke ili realizovati projekat prema zahtevanoj metodologiji kako bi mogli pohađati Ja mogu Nivo 2.

Obuka je akreditovana (ZUOV katalog br.459 – K2,K4,K5,K6,K23) i traje 5 nedelja, sveukupno 19 sati.

Cena obuke iznosi 3000 dinara.

TROSATNA RADIONICA

Trosatna Design for Change radionica “Srećna škola” je ujedno i priprema za obuke koje održavamo povodom ,,JA MOGU!” Školskog izazova!
Razmišljaćemo o ciljevima obrazovanja i zamislićemo da je jedan od njih osnaživanje đaka da postanu srećni, kreativni i aktivni građani i građanke koji će učiniti svet boljim mestom.
Pozivamo vas da učestvujete u radionici zajedno sa đacima i kroz odnos saradnje dizajnirate rešenja za škole koje razmišljaju upravo u pravcu pomenutih ciljeva.
Ukoliko imate ideju za projekat, a ne znate kako da pokrenete proces realizacije, dođite na našu radionicu i inspirišite se, potom i druge oko vas!

Obuka za buduće DFC radioničare/ke

Da li želite da kod svakog deteta osnažite stav „JA MOGU“ i da svako dete podržite u tome da ono MOŽE da utiče na svet i menja ga ?
Da li ste apsolvent/kinja koji planira da radi sa decom u školi po završetku studija?
Da li ste nezaposleni nastavnik ili učitelj?
Da li želite da naučite inovativnu metodologiju projektne nastave i da je odmah primenite u praksi?
Da li ste zainteresovani da budite deo najvećeg globalnog pokreta koji daje deci mogućnost da menjaju svet?
Ako je Vaš odgovor DA, prijavite se i učestvujte u projektu IZAZOVNI raspust!
U okviru projekta “IZAZOVni raspust” obučićemo 5 polaznika/ca Učiteljskog, Filozofskog,
Filološkog fakulteta i sličnih obrazovnih profila, koji će nakon obuke održati DFC radionice za 25 dece (petoro dece po polazniku), u toku zimskog raspusta 2019/2020 (radnim danima od 3. do 14. februara). Po završetku obuke i  prakse, najmotivisaniji polaznici i polaznice će biti uključeni u radioničarski tim DFC Srbija i imaće priliku da drži više radionica za decu u okviru DFC
Srbija organizacije.
Obuka će se održati od 25. do 28. januara od 10h do 16h.
Radionice za decu će trajati 3 sata dnevno i koncipirane su kao kreativna zamena školskog
vremena dok traje zimski raspust (ukupno 10 radnih dana u februaru).
Kotizacija za obuku iznosi 3000,00 RSD, a nakon održanih radionica za decu, radioničari će biti plaćeni 9000,00 RSD.

Prijave do 15. januar 2020