office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Design For Change | Radionice za odrasle
16322
page-template-default,page,page-id-16322,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

PROMO RADIONICA

29. januara od 11h do 14h na ZOOM platformi
Trosatna Design for Change radionica “Reimagining education” je ujedno i priprema za obuke koje održavamo povodom ,,JA MOGU!” Školskog izazova!
Razmišljaćemo o ciljevima obrazovanja i zamislićemo da je jedan od njih osnaživanje đaka da postanu srećni, kreativni i aktivni građani i građanke koji će učiniti svet boljim mestom.
Pozivamo vas da učestvujete u radionici zajedno sa đacima i kroz odnos saradnje dizajnirate rešenja za škole koje razmišljaju upravo u pravcu pomenutih ciljeva.
Ukoliko imate ideju za projekat, a ne znate kako da pokrenete proces realizacije, dođite na našu radionicu i inspirišite se, potom i druge oko vas!
👉🏼 Možete se prijaviti putem sledećeg linka do 28. januara u 17h: https://dfcradionica.eventbrite.es

JA MOGU obuka ZA EDUKATORE/KE

JA MOGU obuka za korišćenje metode Design for Change je namenjena nastavnicima/učiteljima/stručnim saradnicima/edukatorima koji žele da sa svojim đacima učestvuju u JA MOGU Školskom izazovu 2021/2022 godine, ali i unaprede svoje veštine i znanja.

Design For Change metodologija je poznata po pristupu u kojem su učenici u centru procesa učenja, jer, dok nudi kontekst za rešavanje problema, upravo đacima ostavlja priliku da kreiraju sadržaj svog rada i učenja.

Na osnovu nekoliko istraživanja koje je sproveo Design For Change međunarodni pokret sazali smo da DFC metodologija razvija kod učenika/ca veštine 21. veka kao što su kreativnost, empatija, rešavanje problema, liderstvo, saradnja i medijska pismenost. Sve ove veštine podstiču razvijanje „JA MOGU“ načina razmišljanja koji podstiče đake da budu aktivni i odgovorni građani u svojoj zajednici i kreiraju sopstveni proces učenja!

DFC obuka podrazumeva korišćenje alata za neformalnu edukaciju, interaktivne aktivnosti uz aktivnosti refleksije koje se kriju iza osnovnih postulata DFC metodologije. To znači da ćete na obuci imati priliku da oprobate model koji ćete koristiti u nastavi, a mi ćemo Vam pomoći da dođete do sopstvenih zaključaka putem reflektivnih aktivnosti u vezi sa pažljivo dizajniranim aktivnostima u kojima ćete učestvovati. Ovako ćete moći dostići najviši nivo participacije Vaših đaka i izgraditi poverenje u Design For Change proces!

Za prijavu i učešće na JA MOGU Školskom izazovu nije obavezno proći Design For Change obuku.

Obuka će se održavati onlajn u četiri sesije od 3 sata počevši od  12.02.2022. godine, pa sve do kraja školske godine.

Program nije akreditovan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

TROŠKOVI:

– Kotizacija za obuku iznosi 3.000,00 RSD

JA MOGU lab za edukatore

Dva dana intenzivnog treninga za edukatore. Doživite i budite inspirisani kao dete. Upoznajte se sa metodologijom kroz praktične aktivnosti. Naučite da uvodite novine koristeći moćnu metodologiju koja će poboljšati vaš svakodnevni rad u učionici. Dobijte sve alatke koje su vam potrebne da promenite svoju ulogu i postanete moderator DFC procesa. Postanite kreativni, samouvereni i optimistični. Dajte vašim učenicima priliku da promene svet tako što će realizovati DFC projekte.

Obuka za buduće DFC radioničare/ke

Da li želite da kod svakog deteta osnažite stav „JA MOGU“ i da svako dete podržite u tome da ono MOŽE da utiče na svet i menja ga ?
Da li ste apsolvent/kinja koji planira da radi sa decom u školi po završetku studija?
Da li ste nezaposleni nastavnik ili učitelj?
Da li želite da naučite inovativnu metodologiju projektne nastave i da je odmah primenite u praksi?
Da li ste zainteresovani da budite deo najvećeg globalnog pokreta koji daje deci mogućnost da menjaju svet?
Ako je Vaš odgovor DA, prijavite se i učestvujte u projektu IZAZOVNI raspust!
U okviru projekta “IZAZOVni raspust” obučićemo 5 polaznika/ca Učiteljskog, Filozofskog,
Filološkog fakulteta i sličnih obrazovnih profila, koji će nakon obuke održati DFC radionice za 25 dece (petoro dece po polazniku), u toku zimskog raspusta 2019/2020 (radnim danima od 3. do 14. februara). Po završetku obuke i  prakse, najmotivisaniji polaznici i polaznice će biti uključeni u radioničarski tim DFC Srbija i imaće priliku da drži više radionica za decu u okviru DFC
Srbija organizacije.
Obuka će se održati od 25. do 28. januara od 10h do 16h.
Radionice za decu će trajati 3 sata dnevno i koncipirane su kao kreativna zamena školskog
vremena dok traje zimski raspust (ukupno 10 radnih dana u februaru).
Kotizacija za obuku iznosi 3000,00 RSD, a nakon održanih radionica za decu, radioničari će biti plaćeni 9000,00 RSD.

Prijave do 15. januar 2020