office@dfcsrbija.rs +381644341065  |  +381655377087
Prijava za Školski Izazovi
Aktuelne obuke za edukatore - Design For Change
16115
page-template-default,page,page-id-16115,page-child,parent-pageid-15702,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

NOVO U DESIGN FOR CHANGE SRBIJA!

S ozbirom na to da se najviše zalažemo za metodu participacije u učenju, sada želimo da i Vas uključimo u proces unapređenja naše obuke!

Cilj ovakve interakcije je u shvatanju Vaših potreba  na osnovu kojih možemo da napravimo bolju i kvalitetniju obuku skrojenu baš prema Vašim potrebama i u skaldu sa kontekstom u kojem trenutno živimo i radimo. S tim u vezi, želimo i sa Vama da podelimo dodatne alate koje možete koristiti u nastavi, a koji su sada potrebniji nego ikada.

Popunite formular kako biste se prijavili na onlajn sesije na kojima ćemo razgovarati o Vašim potrebama i načinima unapređivanja našeg rada.

Sesije će se održati:

29.01.2021. i

05.02.2021.

Pomozite nam da kreiramo obuku na koju rado dolazite!

JA MOGU obuka (NIVO 1) ZA EDUKATORE/KE

JA MOGU obuka (nivo 1) za korišćenje metode Design for Change je namenjena nastavnicima/učiteljima/stručnim saradnicima/edukatorima koji žele da sa svojim đacima učestvuju u JA MOGU Školskom izazovu 2021. godine, ali i unaprede svoje veštine i znanja.

Design For Change metodologija je poznata po pristupu u kojem su učenici u centru procesa učenja, jer, dok nudi kontekst za rešavanje problema, upravo đacima ostavlja priliku da kreiraju sadržaj svog rada i učenja.

Na osnovu nekoliko istraživanja koje je sproveo Design For Change međunarodni pokret sazali smo da DFC metodologija razvija kod učenika/ca veštine 21. veka kao što su kreativnost, empatija, rešavanje problema, liderstvo, saradnja i medijska pismenost. Sve ove veštine podstiču razvijanje „JA MOGU“ načina razmišljanja koji podstiče đake da budu aktivni i odgovorni građani u svojoj zajednici i kreiraju sopstveni proces učenja!

DFC obuka podrazumeva korišćenje alata za neformalnu edukaciju, interaktivne aktivnosti uz aktivnosti refleksije koje se kriju iza osnovnih postulata DFC metodologije. To znači da ćete na obuci imati priliku da oprobate model koji ćete koristiti u nastavi, a mi ćemo Vam pomoći da dođete do sopstvenih zaključaka putem reflektivnih aktivnosti u vezi sa pažljivo dizajniranim aktivnostima u kojima ćete učestvovati. Ovako ćete moći dostići najviši nivo participacije Vaših đaka i izgraditi poverenje u Design For Change proces!

Takođe, ove godine Vas pozivamo i da učestvujete na onlajn sesijama namenjenim svima koji žele da učestvuju u unapređenju obuka koje ćemo kreirati upravo prema VAŠIM POTREBAMA! Za više informacija pogledajte odeljak ispod.

Za prijavu i učešće na JA MOGU Školskom izazovu 2021 nije obavezno proći Design For Change obuku.

Obuka će se održavati onlajn jednom mesečno počevši od  19.02.2021. godine, pa sve do kraja školske godine.

Program nije akreditovan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

TROŠKOVI:

– Kotizacija za obuku iznosi 3.000,00 RSD

Obuka za buduće DFC radioničare/ke

Da li želite da kod svakog deteta osnažite stav „JA MOGU“ i da svako dete podržite u tome da ono MOŽE da utiče na svet i menja ga ?
Da li ste apsolvent/kinja koji planira da radi sa decom u školi po završetku studija?
Da li ste nezaposleni nastavnik ili učitelj?
Da li želite da naučite inovativnu metodologiju projektne nastave i da je odmah primenite u praksi?
Da li ste zainteresovani da budite deo najvećeg globalnog pokreta koji daje deci mogućnost da menjaju svet?
Ako je Vaš odgovor DA, prijavite se i učestvujte u projektu IZAZOVNI raspust!
U okviru projekta “IZAZOVni raspust” obučićemo 5 polaznika/ca Učiteljskog, Filozofskog,
Filološkog fakulteta i sličnih obrazovnih profila, koji će nakon obuke održati DFC radionice za 25 dece (petoro dece po polazniku), u toku zimskog raspusta 2019/2020 (radnim danima od 3. do 14. februara). Po završetku obuke i  prakse, najmotivisaniji polaznici i polaznice će biti uključeni u radioničarski tim DFC Srbija i imaće priliku da drži više radionica za decu u okviru DFC
Srbija organizacije.
Obuka će se održati od 25. do 28. januara od 10h do 16h.
Radionice za decu će trajati 3 sata dnevno i koncipirane su kao kreativna zamena školskog
vremena dok traje zimski raspust (ukupno 10 radnih dana u februaru).
Kotizacija za obuku iznosi 3000,00 RSD, a nakon održanih radionica za decu, radioničari će biti plaćeni 9000,00 RSD.

Prijave do 15. januar 2020